loading...
آموزش
توجه - توجه


 

در صورت باز نشدن صفحه ی فایهای پی دی اف کتابهای درسی   

این نرم ازار از وبلاگ دانلود کنید و نصب نمایید تا مشکل شود

دانلود نرم افزار از سرور وبلاگ

رمز فایل فشرده: amozesh-ensany.rozblog.com

حجم:4.3 kb 




دانلود

 

لوگوی وبلاگ


وبلاگ آموزش

علیرضا بازدید : 3245 سه شنبه 06 دی 1390 نظرات (0)

 

 

 

 


نظام آموزشي و تربيتي متناسب با نيازها يكي از مهم ترين دغدغه ي دست اندركاران و برنامه ريزان كشور به شمار مي رود.

رشد و توسعه روز افزون نيازمند بستر سازي و نوآوري نظام آموزشي است تا گرايش دانش آموزان به سوي افق هاي روشن علمي و اخلاقي شكوفا شود.

با عنايت به اينكه منويات مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) و تأكيد مراجع عظام و علماي دين بر عمل به سيره ي نبوي (صلي الله عليه و آله و سلم) و اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) مي باشد، تصميم بر آن شد با برنامه ريزي جدي نسبت به نهادينه كردن اين مهم در محتواي آموزشي كه برگرفته از معارف عاليه علوم اسلامي است ضمن توجه به كيفيت و پويايي نظام آموزشي و تكيه بر علوم و فنون، آرمان تربيتي مدارس معارف را تأمين نمايد.

اين مهم از آنجايي اهميت مضاعفي خواهد يافت كه ايران اسلامي با داشتن جوان ترين نسل ها و حدود 14 ميليون دانش آموز كه تشنه زلال معارف علوي مي باشند، وظيفه متوليان فرهنگي را دو چندان می کند تا با درايت نسبت به جذب استعدادها و پرورش آن در مدارس معارف كمك شاياني را به اهداف آن نمايند

 

تاریخچه رشته ی علوم ومعارف اسلامی

پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی « ره » درسال 1357 به منظور نیل به اهداف و آرمان‌های انقلاب، برنامه‌ریزی‌ها و اقداماتی درعرصه های مختلف کشور به اجراء گذاشته شد . افراد، گروه‌ها و نهادهای وفادار به انقلاب اسلامی، فعالیت‌های گسترده‌ای را در عرصه‌های مختلف به ویژه درعرصه های متنوع فرهنگی آغاز کردند. یکی از اقدامات و تدابیر اساسی در این زمینه، تأسیس مدارس علوم و معارف اسلامی بود. در سال 1362 اولین مدرسه علوم و معارف اسلامی به همت مسئولان مدرسه عالی شهید مطهری تأسیس شد و 9 ماه پس از آن در خرداد 1363 اساسنامه ی دبیرستان های علوم و معارف اسلامی در سیصد و چهل و دومین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسید که نخستین سند رسمی برای ایجاد رشته‌ای به نام علوم و معارف اسلامی در دوره ی متوسطه بود. تصویب این اساسنامه پایه ای برای توسعه‌ی دیگر مدارس علوم و معارف اسلامی در کشور شد .

از دیگر مراکز تعلیم و تربیت که در این مسیر گام برداشت، مؤسسه‌ی جامعه الزهرای قم است که از سال 1368 به تأسیس مدارسی با عنوان مدارس علوم و معارف اسلامی هدی" اقدام نمود و بدین ترتیب تاسیس مدارس غیرانتفاعی علوم و معارف اسلامی، در سراسر کشور رواج یافت.
سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این راستا مصمم به تاسیس مدارس علوم و معارف اسلامی شد تا اینکه شورای عالی وزارت آموزش و پرورش درششصد و هفتاد و هفتمین جلسه‌ی خود در تاریخ 7/6/1381 نحوه‌ی تأسیس دبیرستان‌های علوم و معارف اسلامی صدرا را مصوب نمود و بدین ترتیب مدارس علوم و معارف اسلامی صدرا الاسلام و المسلمین جناب دکترخاموشی، ریاست مکرم سازمان تبلیغات اسلامی متأسیس ‌شدند. مجوز مذکور عام و به نام سازمان تبلیغات اسلامی، با نمایندگی حجت ی باشد

 

محتوای آموزشی رشته

دروس‌ عمومی رشته‌ی علوم و معارف اسلامی همان دروس رشته‌ی ادبیات و علوم انسانی است، اما دروس‌ تخصصی این رشته عمدتاً از پایه ی دوم تحصیلی آغاز می‌شود. دروس تخصصی درپایه های مختلف عبارتند از :

1- در پایه ی اول : عربی تکمیلی(1)، احکام و اخلاق

2- درپایه ی دوم : تفسیرو علوم قرآنی(1)، اصول عقاید(1)، عربی(2)، قرائت و تجوید قرآن (ویژه رشته‌ی معارف)، تاریخ اسلام(1) ، اخلاق(1) ، احکام و آشنایی با مفردات قرآن .

3- در پایه‌ی سوم دانش‌آموزان رشته‌ی علوم و معارف اسلامی، درس‌های: اصول عقاید(2)، عربی(3)ویژه‌ی رشته‌ی معارف، تاریخ اسلام(2)، تفسیر و علوم قرآنی(2)، فن سخنوری و اخلاق(2)،

4- در دوره ی پیش‌دانشگاهی در نیم سال اول: اخلاق(1)، اصول عقاید(1)، ادبیات عرب(1)، منطق صوری و اصول فقه و در نیم سال دوم: اخلاق(2)، ادبیات عرب(2) و فقه .
برای دروس تخصصی از کتاب‌های تالیف شده موجود استفاده می‌شود. برای مثال: برای درس عربی تخصصی، از کتاب مبادی العربیه (جلد اول و سوم ) و کتاب الهدایه ، برای درس تجوید، از کتاب حلیه‌القرآن، برای درس تاریخ اسلام، ازکتاب سیمای پیشوایان تالیف مهدی پیشوایی و کتاب تاریخ تحلیلی اسلام تألیف دکتر شهیدی، برای درس فقه، از کتاب تبصره‌المتعلمین علامه حلی، کتاب قرآن در اسلام تالیف مرحوم علامه طباطبایی و آشنایی با قرآن از آثار شهید مطهری، استفاده می شود.

چند نکته مهم

1- دروس تخصصی ارائه شده در دبیرستان های علوم و معارف اسلامی معادل حدود 2 سال تحصیل علوم حوزوی می‌باشد که پس از پذیرش افراد علاقمند به ادامه تحصیل در حوزه های علمیه از آنان پذیرفته می شود.

2- فارغ التحصیلان این رشته در آزمون کنکور سراسری علاوه بر سؤالات آزمون گروه علوم انسانی20 سوال تخصصی ازکتب اصول عقاید و فقه دریافت خواهند کرد که ضریب مثبت داشته و سبب کسب رتبه های بالاتر توسط این متقاضیان نسبت به فارغ التحصیلان رشته ادبیات و علوم انسانی می شود .

3- برنامه های درسی در این مدارس به گونه ای تنظیم شده که برای دانش آموزان بیشترین شانس قبولی را در رشته های گروه آزمایشی علوم انسانی در دانشگاه های کشور فراهم می آورد .


نحوه ادامه تحصيل دانش آموزان مدارس معارف در حوزه هاي علميه

دانش آموزان مدارس علوم و معارف اسلامي مي توانند پس از دريافت ديپلم يا ترجياً مقطع پيش دانشگاهي در آزمون هاي ورودي حوزهاي علميه شركت نموده و پس از پذيرش، با ارائه در خواست كتبي در امتحان ارتقايي ثبت نام نمايند و پس از قبولي مي توانند در پايه ها بالاتر ادامه تحصيل دهند .


نحوه ادامه تحصيل دانش آموزان مدارس معارف در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي

دانش آموزان مدارس علوم و معارف اسلامي مي توانند پس از دريافت ديپلم و پايان دوره پيش دانشگاهي در زير مجموعه كنكور سراسري ادبيات و علوم انساني شركت نموده و پس از قبولي با توجه به رتبه اي كه كسب نموده اند مي توانند ازميان تمامي رشته هاي زير مجموعه ادبيات و علوم انساني انتخاب رشته نموده و ادامه تحصيل دهند

 
.
 

 

:منبع 

 

 

 


سازمان مدارس معارف اسلامی

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
این وبلاگ قصد دارد تا در جهت پیشرفت امکانات آموزشی مجازی در رشته علوم انسانی امکاناتی به صورت مجازی به دانش آموزان رشته انسانی ارائه دهد
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 17
  • کل نظرات : 16
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 39
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 3
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 38
  • بازدید ماه : 93
  • بازدید سال : 548
  • بازدید کلی : 67,572
  • کدهای اختصاصی
    لینک کتابخانه های ایران